Tässä kesän aikana valmistuneita satuloita. Ne ovat tulossa hevostarvikeliikkeeseeni. Vasemmalta lännensatula, kaksi ponisatulaa, koulusatula ja estesatula. Kaikissa satuloissa on fimo-massasta tehty runko, johon nahanpalat on kiinnitetty liimalla ja ompelemalla (fimoon tein reikiä sitä varten, koska pelkkä liima ei yksin kestä). Satuloissa on myös vastinhihnat ja jalustinkoukut, joita ei kuvissa näy. Ovat siiven alla. Alinna estesatula kahdesta erivärisestä nahasta tehtynä.
Viime viikonlopun Tallinnan-reissulla löysin käsityötarvikekaupan, jossa sai kerätä eri sävyisiä nahkasuikaleita kilohinnalla pussiin. Niistä varmasti vielä valmistuu hevosille paljon varusteita. Samoin kesällä Floridan-matkalla ostin tekoturkista ja nahkaa -aivan täydellisiä materiaaleja. Suomesta en ole vastaavia löytänyt, mutta varmaan jossain näitä on myynnissä. Kuvan satulat olen tehnyt kirpparilta ostetun miesten nahkatakin osista. Sopivan ohutta ja pehmeää nahkaa.
Olen tuskastunut tähän uuteen vuodatukseen, ja mahdollisesti tulen vaihtamaan blogipohjaa tulevaisuudessa. Uusia huopahevosia on kyllä valmiina odottamassa julkaisua.