Raviponiprojektini on lähes valmis, onhan sitä tehtykin jo 1,5 vuotta. Kuvia on jo otettu, mutta ne ovat vielä kamerassa odottamassa siirtämistä. En ole jaksanut siihen ryhtyä.

Nämä kuvat ravi/ratsastuskengistä olin onneksi laittanut tänne jo aikoja sitten, että tulevat joskus julkaistua. Ihailen Lottea ja hänen upeita kenkiään. Sain häneltä vähän vinkkejä kenkien tekoon ja yritin sitten itsekin. Ensimmäiset kalossit ovat niin kamalat, etten niitä tohdi edes näyttää, ja nämäkin kolmet jalkineet olivat niin kovan työn takana, ettei heti viitsi lisää tehdä. Mustissa kengissä nahkakin on kovin ruttuista. Pohjat olen tehnyt paksusta pahvista ja maalannut.

Nämä tulevat siis poniohjastajille. Ratsastustarvikekauppaani vartenhan pitäisi tehdä monenlaista saapasta ja kenkää, mutta näiden työläys vähän hillitsee intoa. Loten taitavuus on kyllä vertaansa vailla, niin paljon kenkiä hän on valmistanut.

Muutkin poniravitarvikkeet, kuten kypärät, ajoasut, ponien valjaat, ym., ovat olleet yllättävän hitaita ja hankalia tehdä. Aluksi ajattelin, että teenpä tässä pienen kuvauksen poniraveista; vain neljä valjakkoa ohjastajineen, ikään kuin sivuprojektina. Työn määrä ja vaativuus ovat olleet odottamattomia. Kunhan saan niille vielä pätkän ravirataa tehtyä, niin voin huokaista. Tästä on muodostunut isotöisin kaikista rakennusprojekteistani.  Pian pääsen ehkä rakentamaan uutta 1:12-nukketaloani, johon olen huonekaluja jo tehnyt läjän. Samaan taloon tulee sekin ratsastus/eläintarvikeliike sekä sisustustavarakauppa...suuret ainakin ovat suunnitelmat.