Reen ohjeet olivatkin esitelty tuossa aikaisemmin, ja tähän laitoin muutaman kuvan valmiista reestä ja valjaista. Länget ovat 4mm vaneria, maalattu mustaksi. Valjaat ovat aitoa nahkaa, soljet ja renkaat rautalankaa. Ajo-ohjat on leikattu nahasta. Kuolaimena rautalankaympyrä ja helmi. Valjaiden malli on lainattu kotipaikkani vanhoista työhevosen valjaista. Nämä valjaat ovat hieman erilaiset kuin aikaisemmissa ohjeissani, hihnoja on eri määrä, mutta kuvissa se toivottavasti näkyy.

 

 

 

 

 

Luokkivaljastus on vaikea näyttää valokuvissa, mutta nuo rahkeet (nahkalenkit längissä) pitää pujottaa tietyllä tavalla, jotta luokki pysyy pystyssä ja aisat suorassa. Monesti sain nämäkin asetella, ennenkuin alkoivat pysyä.

 

Tekemissäni ohjeissa reen osat ovat yhtenäiset. Tässä omassa versiossani olen tehnyt sivuosat bambutikun pätkistä. Se oli niin hankalaa, etten laittanut sitä ohjeeseen ollenkaan, koska yksittäisistä osista reki on helpompi koota. Jalasten ja reen välissä on alumiinilankaa (Tiimari), josta on helppo taivutella kaaria. Kaarten kiinnitys onkin vaikeampaa, ja painoin pienet U:n muotoiset rautalanka-aspit pitämään niitä kiinni reen pohjassa. Puutikuistakin nuo kaaret voi tehdä, liimaamalla pysyvät paremmin. Jalaksiin kaiversin varovasti kolot kaarien päille, mutta pysyminen on aika huonoa. Rekeä pitää käsitellä tosi varoen.

Aisakoukut näkyvät kuvassa, ne ovat rautalankaa. Etu- ja takalevyt ovat ohutta 1mm vaneria, ja tässä mallissa takalevy on kaareva. Viimeistelin reunat ohuilla puuliuskoilla, joita sahatessa jää tähteeksi.

 

 

 

 

Luokki on tehtu 4mm vanerista ja maalattu mustaksi. Aisat ovat paksua grillitikkua. Musta setolokka on keinonahkaa. Tyynyt on täytetty vanulla. Ohjaslenkit ovat rautalangasta ja maalattu kultamaalilla.

 

Setolokan kello on halkaistu puuhelmi, joka on pujotettu rautalankaan pienten helmien kanssa. Kokonaisuus on maalattu kultamaalilla  ja liimattu setolokkaan. Ohjaslenkkien ympärillä on kullanväristä metallilevyä. Vyö on koristenauhaa ja nahkaa, se ei valitettavasti näy näissä kuvissa, joulukuvassa se on hevosen yllä.

Raviponeilla ovat kärryt lähes valmiit, joten niistäkin tullee kuvia kevään aikana.