Näitä on tehty kauan. Mutta viimeinkin ne ovat esittelyvalmiita: raviponien valjaat. Vielä niistä puuttuvat ne potkuremmit, jotka luultavasti ovat sitten siinä valmiissa diodraamassa. Näille pitää tehdä vielä se raviratakin, jonne ne asetellaan kilpailuasemiinsa.

Tässä on kuvia kolmen ponin varusteista. Neljännestä ei ollut vielä kuvia, luulin ottaneeni, mutta ei löytynyt mistään. Valjaiden hihnat ovat nahkaa/ keinonahkaa ( ohjat ), ja metalliosat rautalankaa. Ihmeen hidasta oli kaikkien näiden pienten varusteiden valmistus; pelkkien suitsien teko vei kokonaisen päivän. Nämäkin valjaat olen tehnyt jo puolisen vuotta sitten. Työtunteja on kulunut lukematon määrä, mutta lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Monesti olen joutunut tekemään osat uusiksi, kun niistä ei tullut täsmälleen oikeanlaisia. Siinä varmaankin syy, miksi askarteluni eivät edisty eikä aika riitä kuin suunnitteluun. :(

 

 

 

 

 

 

Näissä kärryissä on nyt myös ne jalkalenkit ohjastajalle, vaikka eivät näy kuvissa hyvin. Ovat ruskeaa rautalankaa. Seuraavaksi pitänee laittaa kuvia ohjastajista.