Minulta on kyselty ohjeita riimun, suitsien ja valjaiden valmistukseen. Ohjeet ovat hitaita ja hankalia tehdä, eikä silti voi olla varma tuleeko niistä ymmärrettäviä. Olen laatinut mahdollisimman tarkat ohjeet mm. näistä valjaista. Linkki löytyy alempaa. Toivottavasti ohjeista saa selvää ja niitä voi soveltaa makunsa mukaan.

Nämä valjaat on tehty keinonahasta ompelemalla. Oikeaa nahkaakin voi käyttää, mutta silloin on paras liimata osat toisiinsa. Ei muuten kestä neulat eikä sormet ompelemista. Keinonahkaakin voi liimata, homma hoituu paljon helpommin ja nopeammin. Liimaamisessa pienet puristimet ovat verraton apu, yleensä n. 10 min puristuksessa riittää kiinnittämään osat pysyvästi. Hieman kärsivällisyyttä siis vaaditaan. Hihnojen pituudet olen arvioinut säkäkorkeudeltaan 13cm kokoiselle hevoselle.

1497376.jpg

1497382.jpg

Myös tämän riimun ohje löytyy alimpana olevasta linkistä. Kyseinen riimu on tehty aidosta nahasta ja rautalangasta (kultaista lankaa saa kuohuviinipullon korkista) liimaamalla ja nimilaatta on leikattu ohuesta kullanvärisestä metallilevystä.

1497387.jpg1497388.jpg

Laitoin vielä kuvan tästä hevosesta, joka on saanut uuden kodin työkaverini luota. Hevonen edustaa uuden sukupolven huopahevosia. Näitä on tulossa jokunen lisää kevään mittaan. Teko- sekä oikea turkis (kirpparilöytöjä) ovat mainio vaihtoehto villalangan sijaan jouhiksi.

1497389.jpg

Täältä ne kaikki ohjeet löytyvät:

OHJEITA RIIMUN JA VALJAIDEN TEKOON

1497399.jpg